מהו הליך של איחוד תיקים ?
מדובר בהליך שבא להסדיר את התיקים של חייב ולאפשר לו לשלם את חובותיו לנושיו באופן מסודר ומרוכז, כאשר נגד חייב מתנהל יותר מתיק אחד בלשכת ההוצאה לפועל, במקרים מסוימים החייב רשאי להגיש בקשה לאיחוד התיקים.
מטרת הבקשה לאחד את כל התיקים המתנהלים נגד החייב תחת תיק אחד חדש, שיקרא "תיק איחוד" , תיק האיחוד יפתח בלשכת ההוצאה לפועל בה מרוכזים מרבית תיקי החייב.
כמו כן במסגרת בקשת החייב לאיחוד תיקים, קובע רשם ההוצל"פ מהו הסכום שעל החייב לשלם מדי חודש לנושיו, תשלום זה נקרא צו תשלומים.
בקשה לאיחוד תיקים למי זה מתאים?
הליך של איחוד תיקים מתאים לחייב שחובותיו אינם בסכומים גבוהים, באופן שלחייב סיכוי סביר לפרוע את חובותיו.
זאת בניגוד להליך של פשיטת רגל, המאפשר לקבל "הפטר" מלא מחובות כאשר החייב נקלע למצב של חדלות פירעון, כאשר אין לחייב אפשרות לפרוע את חובותיו.
כמו כן להבדיל מהליך פשיטת הרגל, לאחר הבקשה לאיחוד תיקים, הפיקוח על החייב אינו נוקשה, בעוד בהליך פשיטת הרגל על החייב להגיש דוחות חודשיים, לגבי פעילותו הכלכלית, במסגרת איחוד התיקים התנהלותו של החייב אינה נבחנת תחת זכוכית מגדלת.
אילו תיקים בלשכת ההוצאה לפועל לא ניתן לאחד במסגרת בקשה לאיחוד תיקים?
חשוב לציין כי יש תיקים שלא ניתן לאחדם במסגרת בקשה לאיחוד תיקים והם:
תיקי מזונות, תיקי פסקי דין בעניינין שינם כספיים כגון: צו עשה, מימוש משכון, משכנתא וכד', תיקי שטרות, שבהם החייב הגיש התנגדות לביצוע השטר וכאשר טרם ניתנה הכרעה בהתנגדות ע"י בית המשפט.
מהן הדרישות מן החייב במסגרת הגשת בקשה לאיחוד תיקים?
במסגרת הבקשה לאיחוד תיקים על החייב לגלות את מלוא המידע בנוגע לנכסיו בחמש השנים שקדמו להגשת הבקשה, כולל זכויות שלגביהן הגיש החייב תביעות לבית המשפט.
כמו כן על החייב לפרט באופן מלא את כל חובותיו נכון למועד הגשת הבקשה כולל חובות שבגינם נפתחו נגדו הליכים משפטיים.
טרם מכריע רשם ההוצאה לפועל בבקשה החייב לאיחוד תיקים, החייב נדרש להתייצב לחקירת יכולת, במסגרת החקירה על החייב לתת עדות בנוגע ליכולתו לפרוע את חובותיו.
באילו נסיבות יקבל רשם ההוצאה לפועל את הבקשה ויורה על מתן צו איחוד תיקים?
הכרעה בבקשת איחוד התיקים, תנתן רק אם הרשם השתכנע לאחר חקירת היכולת של החייב ועל סמך כושר השתכרותו ונכסיו העתיידים כי ביכולתו לפרוע את חובתיו בכל התיקים התלויים ועומדים נגדו במסגרת פרקי הזמן הבאים:
שנתיים – אם סכום החוב של החייב אינו עולה על 20,000 ₪
שלוש שנים – אם סכום החוב של החייב עולה על 20,000 ₪ אך קטן מ 100,000 ₪.
ארבע שנים – אם סכום החוב של החייב עולה על 100,000 ₪.
זאת ועוד, הרשם רשאי להתנות את צו האיחוד במתן ערובה מטעם החייב אשר תניח את דעתו כגון : ערבות של צד ג' או התחייבות כלשהי של החייב.
היתרונות בבקשה לאיחוד תיקים
בצו האיחוד רשאי הרשם להורות על הפסקה או השהייה של ההליכים שננקטו בכל אחד מן התיקים של החייב, לרבות הליכי ביצוע לרבות:
- צו תשלומים חודשי נמוך.
- אפשרות לבטל צו עיכוב יציאה מן הארץ.
- ביטול הגבלה על רישיון נהיגה.
- הסרת עיקולים על חשבונות בנק ועל משכורת.
הגשת בקשה לאיחוד תיקים רק בליווי עורך דין הוצאה לפועל
משרדנו עושה את מירב המאמצים על מנת שלקוחותינו יוכלו להשתחרר מעול הנושים, במהירות האפשרית, לכן במסגרת הבקשה לאיחוד תיקים אנו דואגים לצו ביניים על מנת לאפשר לחייב לכלכל עצמו בכבוד.
משרדנו מתמחה בדיני חדלות פרעון ובין היתר מייצג חייבים בלשכות ההוצאה לפועל ובהליכי פשיטת רגל, אם נקלעתם לחובות ואתם מעוניינים לצאת לדרך חדשה אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת ייעוץ ראשונית חינם.