הלנת שכר
בהתאם לחוק הגנת השכר, הלנת שכר משמעה איחור של 9 ימים או יותר בתשלום שכר העבודה (או חלק ממנו), כך שעובד ששכרו מתעכב זכאי לפיצוי מהמעסיק בגין הלנת שכרו.
כיצד מחושב הפיצוי בגין הלנת שכרו של עובד ?
הפיצוי מחושב בהתאם למשך האיחור בתשלום שכר העבודה:
איחור של עד שבוע ימים ממועד התשלום: בעד השבוע הראשון שעבר ממועד התשלום המיועד, העובד זכאי לפיצוי בסך של 5% מהשכר אותו אמור העובד לקבל באותה משכורת.
איחור של מעל לשבוע ימים ממועד התשלום: בעד כל שבוע או חלק משבוע שאחרי שבוע ההלנה הראשון, העובד זכאי לפיצוי בסך של 10% מהשכר המולן.
בית הדין לעבודה רשאי לבטל או להפחית את פיצויי הלנת השכר במקרים מסוימים, למשל כאשר נפלה טעות כנה אצל המעסיק או כאשר שכר העבודה לא שולם בשל חילוקי דעות שעלו בין העובד לבין המעסיק.
יתרה מזאת, כאשר המעסיק מלין שכר של עובד שמשולם בדרך של שכר מינימום, בית הדין לעבודה רשאי להגדיל את פיצויי הלנת השכר ככל שייראה לו צודק לעשות כן.
הלנת שכר היא גם עבירה פלילית
זאת ועוד, חשוב לציין כי הלנת שכר היא עבירה פלילית שהסנקציה בצדה הוא קנס של עד 35,000 שקלים. וזאת בהתאם לאמור בסעיף 61 (א)(3) לחוק העונשין אשר קובע:
"מעביד שלא שילם לעובדו שכר וחלף היום הקובע שלאחריו הפך אותו שכר לשכר מולן, והמעביד לא הוכיח שאי תשלום השכר נבע מנסיבה שאינה בשליטתו, דינו – מאסר חצי שנה או קנס כאמור".
התיישנות על הלנת שכר
על פיצויי הלנת שכר חלה התיישנות, ולכן לצורך קבלת הפיצוי הנ"ל, על העובד להזדרז ולתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה לא יאוחר משישים ימים מיום קבלת אותו שכר. אם השכר טרם שולם, העובד רשאי לתבוע את המעסיק תוך שנה מהיום בו השכר אמור היה להיות משולם לעובד
זכויות עובד ששכרו לא שולם בזמן
בית הדין לעבודה הוא בעל הסמכות לדון בתביעות בגין פגיעה בזכויותיהם של עובדים, לרבות הלנת שכר. למשרדנו נסיון רב בהגשת תביעות בגין הלנת שכר בבית הדין לעבודה.