צו הפטר מחובות מהו?
צו ההפטר יהווה ראיה חלוטה לתוקף הליך פשיטת הרגל והוא נקודת הסיום בהליך מחיקת החובות אצל החייב. צו ההפטר מאפשר את מחיקת החובות של החייבים אשר לא נפרעו על ידם בהליכים שונים ומעניק להם אפשרות לפתוח דף חדש בחיים, זאת ע"י מתן הצו מבית המשפט המחוזי או רשם ההוצאה לפועל.
כאשר מוגש הליך או מוגשת תביעה כנגד חייבים אשר ברשותם צו הפטר, בקשר לחוב אשר קיבלו מהם הפטר על פי הצו, ביכולתם של החייבים לטעון כי עילת אותה תביעה אירעה טרם קבלת ההפטר.
צו הפטר מחובות בהליך פשיטת רגל
הפטר בהליך פשיטת רגל מיועד לחייבים שהסתבכו בחובות בתום לב ומעוניינים לפתוח דף חדש בחייהם ע"י מחיקת חובותיהם. ההפטר משחרר ופוטר את החייבים מכלל החובות ברי התביעה בהליך, כגון חובות לספקים, חברות שונות, בנקים ועוד.
ההפטר יינתן לחייבים על ידי בית המשפט, על פי בקשתם או על פי בקשת כונס הנכסים הרשמי, בשני מצבים אפשריים ותלוי בנסיבות המקרה, האחד מיד עם ההכרזה על פשיטת הרגל, זאת במידה וסבור ביהמ"ש כי לא תהיה כל תועלת לנושים בהמשך ניהול ההליך כנגד החייבים ורק לאחר שהחייבים שהו בהליך הפש"ר לכל הפחות 6 חודשים מיום מתן צו הכינוס. השני, לאחר עמידה בצו תשלומים אשר יקבע לחייבים ע"י בית המשפט בהתאם ליכולתם הכלכלית ולמצבת נכסיהם.
בקשת ההפטר בהליך פשיטת הרגל
פושטי הרגל שיגישו בקשה לבית המשפט בדבר קבלת צו הפטר מחובות, יחולו עליהם ההוראות פקודת פשיטת הרגל. ביהמ"ש יקבע מועד לדיון בבקשת ההפטר של החייב והודעה על מועד לדיון בבקשה תשלח 14 ימים מראש לכל נושה. כל נושה המתנגד למתן ההפטר יגיש לביהמ"ש התנגדותו לבקשה.
בדיון בבקשת צו ההפטר יביא בית המשפט בחשבון את תסקיר הכונס הרשמי בדבר עסקיו ונכסיו של החייב והתנהגותו במשך ההליך בהליך פשיטת הרגל, שכן במידה ופושט הרגל ביצע עסקאות במרמה, יכול להיות שבשל כך לא יינתן לו צו ההפטר.
בית המשפט יכול לאשר לנושים שיתייצבו בדיון לחקור את החייב ואנשים נוספים אשר מסרו תצהירים לתמיכה בבקשתו להפטר.
בתום הדיון יוכל ביהמ"ש לתת צו הפטר ורשאי הוא להתלות אותו לתקופה מסוימת או לתת הפטר התלוי בקבלת דיבידנד מסוים לנושים.
חובות מהן לא ניתן לקבל הפטר בהליך פשיטת רגל:
- חובות שמקורם בהתחייבות בדבר הימנעות מעבירה.
- חובות הנוצרים באמצעות מרמה.
- חובות לטובת המדינה המגיעים לה בגין קנסות.
- חובות הניתנים מכוח פסקי דין לחובת החייבים בתובענות של מזונות.
- חובות שאינם ברי תביעה בהליך פשיטת הרגל כגון תביעות לסכומים בלתי קצובים.
- חובות שמקורם בעבירות פליליות אותן עברו פושטי הרגל.
עורך דין להפטר מחובות
משרד עו"ד רון סולן יעניק לכם ייעוץ וליווי מקצועי להליך מחיקת החובות וקבלת צו הפטר , על מנת להתייעץ עם עורכי דין המתמחים בתחום פשיטת רגל צרו קשר עם משרדנו עוד היום.