תשלום פיצויי פיטורין אימתי ?
חוק פיצויי פיטורין למעשה מזכה כל עובד שפוטר שיש לו שנת ותק אחת ברציפות לפחות במקום העבודה, בפיצויים ממקום העבודה. עובד זכאי לפיצויים אלה גם כאשר החברה נקלעת למצב של חדלות פירעון ונכנסת להליכי פירוק או כשהמעסיק הפרטי פושט רגל.
האם מעסיק יכול להתחמק משתלום פיצויי פיטורים ?
יצוין כי מעסיק שפיטר עובד בסמוך להשלמת שנת עבודה מלאה ייחשב כמי שפיטר את עובדו על-מנת להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין, ולכן העובד יהא זכאי לקבלת פיצויי פיטורין אלה.
באילו נסיבות עובד שהתפטר זכאי לפיצויי פיטורין ?
העובד זכאי לפיצויי פיטורין גם כאשר הוא התפטר ממקום העבודה, במקרים מיוחדים: הגעה לגיל פרישה, מצב בריאותי לקוי של העובד או בן משפחתו, לאחר לידה ולצורך הטיפול בילד, הרעה בתנאי העבודה, מעבר למקום מגורים מרוחק, פטירת העובד או המעסיק, גיוס לצה"ל, חילופי מעסיקים במקום העבודה וכו' (כל זאת בתנאים ובסייגים מיוחדים הקבועים בחוק).
מתי תישלל זכותו של עובד לפיצויי פיטורין ?
מעסיק יכול לשלול מהעובד את הזכות לקבלת פיצויי פיטורין במקרים מסוימים, כפי שיפורט בקצרה להלן:
- אם העובד ביצע עבירת משמעת, מעל באמון או בכספים, גנב או ביצע עבירה חמורה אחרת;
- אם קיים הסכם קיבוצי (שחל על העובד והמעביד), לפיו אין פיצויי פיטורין או פיצויי פיטורין חלקיים בלבד;
- אם בית הדין האזורי לעבודה קבע שהפיטורין במקרה הספציפי שלפניו היו בנסיבות המצדיקות את שלילת הזכאות לפיצויי פיטורין.
כיצד מחשבים את גובה פיצויי הפיטורין ?
גובה פיצויים אלה אצל עובדים רגילים (שמשולם להם שכר חודשי) הוא משכורת חודשית בגין כל שנת עבודה, כשהפיצוי אצל עובדים שעתיים/יומיים יחושב לפי ממוצע שעות העבודה, עפ"י המשכורת האחרונה שהשתלמה. בנוסף לכך, יש לזכור שפיצויי פיטורין חייבים בניכוי של מס הכנסה, אשר מחושב לפי מדרגות המס שנקבעו לשנת המס הספציפית.
יצוין גם כי במקרה שנחתם חוזה לתקופה קצובה בין המעסיק לבין העובד, והמעסיק לא הציע לחדש את החוזה הנ"ל – העובד נחשב למפוטר ועל כן הוא זכאי לפיצויי פיטורין.
הזכאות לקבלת הפיצוי היא בסיום העבודה או במועד אחר עליו הוסכם וצוין בחוזה העבודה, כאשר עיכוב של חמישה עשר יום בתשלום הפיצויים הנ"ל מקים גם זכות לקבלת פיצויי הלנת שכר על פי חוק הגנת השכר.
הגשת תביעה בגין פיצויי פיטורין
הזכות לפיצויי פיטורין היא זכות קוגנטיתשלא ניתן להתנות עליה, כך שאם פוטרתם ולא קיבלתם את פיצויי הפיטורין במלואם כדין אנו מזמינים אתכם לפנות למשרדנו שהינו בעל ניסיון רב בטיפול במקרים בהם לא שולמו לעובד פיצויי פיטורין.