חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות
שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות הוא נושא שמוסדר בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ”ח-1998, אשר קובע כי זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ומחויבותה של החברה בישראל לזכויות אלה, מושתתות על ההכרה בעקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עקרון כבוד הבריות.
מטרת החוק היא להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות, ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים, וכן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן שיאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתו.
פגיעה בעקרון השוויון
חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות מתייחס למספר סוגיות בהם יש לדאוג לשוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלות:
תעסוקה – מעסיק לא יפלה בין עובדיו או בין דורשי עבודה, מחמת מוגבלותם, ובלבד שהם כשירים לתפקיד או למשרה.
תחבורה ציבורית – אדם עם מוגבלות זכאי לשירותי תחבורה ציבורית (אוטובוסים בקווים עירוניים, רכבות, תובלה אווירית ואניות, המיועדים לציבור) נגישים ומתאימים לשימושו, בתדירות סבירה, לרבות אפשרות גישה לתחנות ולנמלים שבמסגרתם פועלים שירותי תחבורה ציבורית.
נגישות – אדם עם מוגבלות זכאי לנגישות למקום ציבורי ולשירות ציבורי, אין מפלים אדם עם מוגבלות ואין פוגעים בזכותו לנגישות.
מתן שירות ציבורי – מי שעיסוקו במתן שירות ציבורי, בהפעלת מקום ציבורי או בהספקת מוצר, לא יפלה אדם מחמת מוגבלותו.
סנקציה כספית בגין הפרת חוק שוויון זכויות
מעשה או מחדל בניגוד להוראות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות מהווה עוולה אזרחית בית משפט רשאי לפסוק בשל עוולה פיצויים בסכום שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים, בלא הוכחת נזק.
הגשת תביעה בגין הפרת חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות רק בליווי עורך דין
הגשת תביעה קטנה היא הדרך היעילה והזריזה ביותר לקבלת פיצוי כספי לאחר שנפגעו זכויותיכם, למשרדנו ניסיון בייעוץ הכוונה וניהול הליכים בבית המשפט לתביעות קטנות לרבות בגין הפליית אנשים עם מוגבלויות, אם ברצונכם לממש את זכותכם ולקבל פיצוי אתם מוזמנים לפנות אלינו.