תביעה ייצוגית נגד ביטוסי (Bit2C)
בתביעה ייצוגית שהוגשה ע”י משרדנו נגד ביטוסי (Bit2C) (ת"צ 52102-06-21: אילני נ' ביטוסי בע"מ) נטען כי ביטוסי בע"מ גובה עמלה שלא כדין בעת ביצוע פעולת משיכה של מטבע קריפטוגרפי מזירת המסחר שלה.
נטען כי כאשר לקוח מעוניין למשוך מטבע קריפטוגרפי מזירת המסחר של ביטוסי לכתובת חיצונית אחרת (למשל לארנק וירטואלי בבעלותו), ביטוסי מעמידה בפניו שני מסלולים חלופיים המאפשרים לו לעשות זאת:
- מסלול עמלה קבועה (זהו מסלול ברירת המחדל במסגרתו נבחרת עמלת משיכה קבועה וידועה מראש).
- מסלול עמלה משתנה (הלקוח יכול לשנות באופן ידני את גובה העמלה)
העמלה הנגבית ע"י ביטוסי בעת משיכה של מטבע קריפטוגרפי מורכבת מתמהיל של שתי עמלות: (1) "עמלת רשת" (2) עמלה הנגבית ע"י ביטוסי עבור עצמה.
נטען כי בעוד "עמלת הרשת" משרתת פונקציה חשובה בביצוע פעולת המשיכה, העמלה הנגבית ע"י ביטוסי עבור עצמה, היא עמלה שאינה תורמת דבר לקידום פעולת המשיכה.
נטעו כי ביטוסי אינה מיידעת את לקוחותיה, בנוגע לכך שבכל אחד מהמסלולים, תמהיל העמלות הוא שונה.
בעת ביצוע פעולת משיכה של מטבע קריפטוגרפי במסלול עמלה משתנה, מלוא העמלה שהלקוח משלם היא "עמלת רשת", עמלה התורמת לביצוע פעולת המשיכה.
ואילו בעת ביצוע פעולת משיכה במסלול עמלה קבועה (מסלול ברירת המחדל) רק חלק קטן מן העמלה שהלקוח משלם היא "עמלת רשת", החלק הארי של העמלה הנגבית מן הלקוח מועבר לביטוסי (נגבית מן הלקוח עמלה שלא תורמת דבר לביצוע פעולת המשיכה).
נטען כי ביטוסי לא פרסמה באתר האינטרנט שלה מידע, אודות תמהיל העמלות שהיא גובה, מידע שביטוסי חייבת עפ"י דין לפרסם, מידע אשר לו היה מתפרסם היה המאפשר לחברי הקבוצה להימנע מתשלום עמלות מיותרות.
נטען כי לא מדובר בהטעיה במחדל, אלא בהטעיה במעשה, שכן המידע שביטוסי פרסמה באתר האינטרנט שלה אודות העמלות שהיא גובה בגין פעולת משיכה של מטבע קריפטוגרפי, הוא מידע שגוי ו/או מטעה ו/או חסר ו/או מבלבל שמטרתו לשדל את לקוחות ביטוסי לשלם לה עמלות מיותרות
מעוניינים להגיש תביעה ייצוגית ?
ניזוקתם כתוצאה מהתנהלות של ביטוסי או של חברה אחרת? אתם סבורים כי ההתנהלות היא בניגוד לדין? יש עוד נפגעים כמוכם אבל לא כדאי לכל אחד מהנפגעים לנהל הליך עצמאי ? עורך דין רון סולן מזמין אתכם לפנות אליו על מנת לבחון עילה להגשת תובענה ייצוגית, ללא עלות וללא התחייבות מצדכם!