ניזוקתם כתוצאה מהתנהלות לא חוקית של חברה?
יש עוד נפגעים רבים כמוכם אבל לא כדאי לכל אחד מהנפגעים לנהל הליך משפטי עצמאי?
לקבלת ייעוץ ללא עלות בנוגע להגשת תביעה ייצוגית מלאו את טופס יצירת הקשר עכשיו!
יש לכם רעיון לתביעה ייצוגית?
5 דברים שאתם חייבים לדעת לפני שמתחילים
תביעה ייצוגית או בשמה הרשמי תובענה ייצוגית היא כלי משפטי, המאפשר לנפגע אחד או למספר נפגעים, להם עילת תביעה אישית נגד נתבע (תאגיד או רשות שלטונית), להגיש תביעה לבית המשפט לא רק בשמם אלא גם בשם כל קבוצת הנפגעים.
ההליך הייצוגי נבדל מהליכים משפטיים אחרים, מהבחינה הזאת שהתובע הייצוגי ועורכי דינו, מייצגים לא רק את התובע הייצוגי, אלא מייצגים גם את יתר חברי הקבוצה, אותם הם בד”כ לא מכירים וזאת כמובן מבלי שקיבלו מהם ייפוי כוח או הסמכה כלשהי לפעול בשמם.
מסיבה זו ועל מנת למנוע ניגוד עניינים בין התובע הייצוגי ובאי כוחו לבין הקבוצה הייצוגית, הליך תביעה ייצוגית מתנהל תחת פיקוח ובקרה צמודים של בית המשפט.
המקרים המתאימים להתברר בהליך של תביעה ייצוגית, הם מקרים בהם לכל אחד מחברי הקבוצה הייצוגית נגרם נזק קטן (באופן יחסי), נזק שאינו מצדיק ניהול הליך פרטני, אך הנזק המצטבר של כלל חברי הקבוצה הוא משמעותי.
מטרת ההליך הייצוגי, לאפשר לתובע בודד להטיב עם חברי הקבוצה, ולאכוף את זכויותיהם, במיוחד במקרים אשר לא ניתן היה לברר או לנהל בדרך אחרת.
התובע הייצוגי יכול לבקש מבית המשפט להעניק לו וליתר חברי הקבוצה הייצוגית סעדים שונים, בין אם מדובר בפיצוי כספי או בצו עשה המורה לנתבע לשנות או לתקן מדינות הפוגעת בזכויות חברי הקבוצה הייצוגית.
הליך תביעה ייצוגית נפתח בבקשה המוגשת לבית המשפט הנקראת “בקשה לאישור תובענה כייצוגית“. בית המשפט יכול לקבל את הבקשה, קרי לאפשר לתובע הייצוגי לנהל את התביעה הייצוגית, או לחלופין לדחות את הבקשה.
על מנת שבית המשפט יקבל את הבקשה, כלומר יחליט לאשר לנהל את התביעה כתביעה ייצוגית, על הבקשה לאישור תובענה כייצוגית לעמוד במספר תנאי סף הקבועים בחוק תובענות ייצוגיות, תשס”ו-2006.
רק מי שיש לו עילה אישית נגד הנתבע/ת יכול להיות תובע ייצוגי, התביעה יכולה להיות מוגשת בשם אדם פרטי או תאגיד וכן במקרים המתאימים על ידי ארגון.
כאשר בית המשפט מכריע בתביעה ייצוגית, לטובת חברי הקבוצה שבשמה הוגשה התביעה, בין אם במסגרת אישור התביעה או בדרך של אישור הסדר פשרה, לבית המשפט נתונה סמכות לפסוק גמול לתובע הייצוגי.
בעת קביעת גובה הגמול בית המשפט אמור להתחשב בשלושת השיקולים הבאים:
1) הטרחה שטרח התובע הייצוגי והסיכון שנטל על עצמו בעת הגשת התביעה ובניהולה, בפרט אם הסעד המבוקש בתובענה הוא סעד הצהרתי.
2) התועלת שהביאה התביעה הייצוגית לחברי הקבוצה.
3) מידת החשיבות הציבורית של התביעה הייצוגית.
את שכר הטרחה עורך הדין מקבל מהצד שכנגד, בהתאם לפסיקת בית המשפט בסיום ההליך.
עו"ד רון סולן
עו"ד רון סולן בוגר תואר ראשון במשפטים (LLB) ותואר שני במנהל עסקים (MBA) בהצטיינות יתרה. את התואר הראשון השלים עו"ד סולן בהיותו בן 18 בלבד ואת התואר השני השלים בגיל 22, במהלך שירותו הצבאי בחיל האוויר.
מאז ייסד את משרדו בשנת 2015, הוגשו ע"י עו"ד סולן תובענות ייצוגיות רבות ומשמעותיות בתחום הצרכנות ובתחום התעופה והתיירות.
עו"ד סולן הוא בעל ידע וניסיון משפטי רחב בניהול תביעות ייצוגיות.
מאחר וניהול תובענה ייצוגית דורש משאבים רבים עו"ד סולן מנהל אך ורק תביעות ייצוגיות איכותיות וראויות, בעלות סיכויי הצלחה גבוהים.
את התביעות הנבחרות עו"ד סולן מנהל במקצוענות ובמיומנות.
לזכותו עו"ד סולן הישגים רבים בתחום התובענות הייצוגיות.
עו"ד סולן מזמין אתכם לפנות אליו על מנת לבחון עילה להגשת תובענה ייצוגית, ללא עלות וללא התחייבות מצידכם!