בקשר לאישור תביעה ייצוגית נגד הראל חברה לביטוח בע"מ
בתאריך 4.9.2025 הוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד הראל חברה לביטוח בע"מ, אחת מחברות הביטוח הגדולות בישראל.
הקבוצה שבשמה הוגשה התביעה: כל מי שרכבו ניזוק בתאונת דרכים, בין אם היה מבוטח אצל הראל ובין אם היה צד שלישי, שבחר לתקן את רכבו – והראל הפחיתה מתגמולי הביטוח שלו סכומים על בסיס חישוב הוצאותיה התאורטיות לו הניזוק היה בוחר במסלול "אובדן להלכה".
לטענת התובע, אשר רכבו היה מעורב בתאונת דרכים, הראל הפחיתה שלא כדין את תגמולי הביטוח שהגיעו לו, תוך שימוש בפרקטיקה פסולה: חישוב הפיצוי לפי תרחיש תיאורטי של "אובדן להלכה" – גם כאשר הוא בחר כדין לתקן את רכבו.
על פי הדין והפוליסה התקנית, כאשר רכב אינו באובדן גמור (נזק של מעל 60% משוויו), לניזוק (מבוטח או צד שלישי) שמורה הזכות הבלעדית לבחור אם לתקן את רכבו או למסרו לחברת הביטוח.
בתביעה נטען שהראל פעלה בניגוד לחוק חוזה הביטוח, הוראות הפיקוח ופסיקת בתי המשפט הראל הפחיתה סכומים משמעותיים.
במקרה של התובע, ההפחתה עמדה על 5,284 ₪, אולם מדובר בפרקטיקה רוחבית המשפיעה על אלפי ניזוקים מדי שנה.
ההערכה השמרנית היא כי היקף הנזק הקבוצתי עומד על מיליוני שקלים בשנה.
הסעדים המבוקשים הם: פסק דין הצהרתי כי התנהלות הראל מנוגדת לדין. השבה ופיצוי לכלל חברי הקבוצה בגין התשלומים ששולמו בחסר. פיצוי נוסף בגין עוגמת נפש, בזבוז זמן ותחושת תסכול שנגרמו לניזוקים. צווי עשה שיחייבו את הראל לשנות את אופן חישוב התגמולים ולהציג נתונים מלאים על היקף הפגיעה.
לתביעה יש משמעות רחבה לאלפי מבוטחים וניזוקים. רבים אינם מודעים לכך שחברת הביטוח הפחיתה להם סכומים בניגוד לדין, ובשל גובה הנזק הנמוך יחסית – אין להם יכולת להגיש תביעה אישית. הכלי של תובענה ייצוגית נועד בדיוק למצבים כאלה, בהם נדרשת התערבות משפטית כדי להבטיח שייעשה צדק עם הציבור הרחב ולהרתיע חברות ביטוח מהפרת החוק.
מעוניינים להגיש תביעה ייצוגית?
ניזוקתם כתוצאה מהתנהלות של הראל או של חברה אחרת?
אתם סבורים כי ההתנהלות היא בניגוד לדין?
יש עוד נפגעים כמוכם אבל לא כדאי לכל אחד מהנפגעים לנהל הליך עצמאי ?
עורך דין רון סולן מזמין אתכם לפנות אליו על מנת לבחון עילה להגשת תובענה ייצוגית, ללא עלות וללא התחייבות מצדכם!
